Workshops

 

Na jaren les te hebben gehad in de kunst van het liedjesschrijven op het Conservatorium van Amsterdam, heeft Okke Punt zijn eigen methode ontwikkeld om leerlingen van de middelbare school te leren om liedjes te schrijven. Dit doet hij door middel van het weghalen van veel voorkomende struikelblokken als: "Ik kan geen liedjes schrijven!". "Ik speel geen instrument!". "Dat durf ik niet!".

 

Door zijn expertise in het schrijven van opdrachtmuziek, het schrijven van eigen liedjes en het samen liedjes schrijven met andere artiesten, is Okke in staat om op de scholen waar hij zijn workshop geeft een grote bijdrage te leveren aan het creatieve proces van de leerlingen.

 

Ook sociaal heeft de workshop een grote functie. Door het werken in duo's zullen de leerlingen samen moeten werken om tot een goed resultaat te komen. Leerlingen die elkaar niet of nauwelijks kennen krijgen de opdracht om samen zoiets persoonlijks als een liedje te maken. Ze lopen als beste vrienden de klas uit.

 

Yfke de Jong, muziekdocent op het Bonaventura College te Leiden: “Een inspirerende workshop van expert Okke Punt! Okke is in staat om blokkades bij het schrijven van nummers weg te nemen. Hij spreekt de taal van de leerlingen en stimuleert ze om vooral te gaan proberen. Hij geeft leuke inzichten in teksten van liedjes en handige tips die meteen toepasbaar zijn in de praktijk van het schrijven. Mooi om te zien hoe hij in korte tijd leerlingen zover krijgt om mooie dingen creëren.”

 

Heeft u interesse in een workshop songwriting van Okke Punt? Vul dan het contactformulier aan de rechterkant in!

when-you-speak-00_00_24_09-still002